No ha estat fins a la darrera jornada (30) del calendari de competicions que l’equip Sènior Masculí Negre de l’Handbol Terrassa no ha pogut assegurar-se una plaça a Primera Catalana per a la temporada 2023-2024.
L’equip dirigit per Roger Ortiz ha tingut alguns altibaixos durant la temporada, però ha afrontat la recta final molt motivat, amb ganes d’ascens. Per no dependre dels resultats d’altres equips, calien dues victòries en les dues darreres jornades. I les han aconseguit! 
En la jornada 29, els terrassencs van enfrontar-se al líder del grup, l’Handbol Fornells “A”, que visitava invicte el pavelló de ZEM Can Jofresa, i van imposar-s’hi amb claredat per 32-25 (crònica del partit).
 
En la jornada 30, els terrassencs van fer-se amb els últims dos punts en joc amb una victòria a domicili davant el Geieg Casanova System-Block de Girona, en un duel igualadíssim i molt intens en tot moment. El resultat final de 25-26 suposa per l’equip de l’Handbol Terrassa un gran èxit en assolir l’objectiu que s’havia proposat per aquesta temporada: ASCENDIR A 1a CATALANA