El Club Handbol Terrassa et convoca a donar sang.

El Club Handbol Terrassa engega una campanya en col.laboració amb el Banc de Sang i Teixits de Terrassa per convidar als seus socis, aficionats, amics i familiars a donar sang.

D’aquesta manera, l’Handbol Terrassa es converteix en altaveu per donar visibilitat a aquest acte que salva vides amb hashtag propi #orgullvermell. Aquesta iniciativa vol apropar el Club a altres entitats de la ciutat de Terrassa des de la vessant més solidària.

15 dies de campanya

La campanya es durà a terme del dimarts 2 de maig fins dissabte 13 de maig, en horari de dilluns a divendres de 9 a 20 hores i dissabte de 9 a 14:30 hores. Tindrà lloc al Banc de Sang i Teixits de la Mútua de Terrassa (Plaça Dr. Robert 5), amb l’objectiu d’augmentar les reserves de sang. Si es vol, es pot fer cita previa per reservar hora, però no és necessari, a donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa

 

Fer fotos i compartir-les per animar a donar sang

L’Handbol Terrassa convida a tota la seva comunitat anar a donar sang i fer-se una fotografia i publicar-la a les xarxes socials tot utilitzant el #orgullvermell i etiquetant al Club @clubhandbolterrassa. Així, des de les comptes de les xarxes socials del Club Handbol Terrassa es farà difusió de la solidaritat d’aquestes persones per animar d’altres a participar de la campanya de donar sang.

 

L’única via, les donacions

El Bang de Sang recorda que a Catalunya, per cobrir les necessitats dels hospitals, calen unes 1000 donacions diàries. La sang és un component biològic que caduca i que no es pot fabricar, l’única manera d’obtenir-ne és mitjançant la donació voluntària dels donants.

 

Reserves de sang sota mínims

Les darreres setmanes, la donació de sang ha disminuït però les necessitats dels hospitals no minven. Actualment, les reserves de sang es troben per sota dels nivells òptims, amb reserves pels pròxims 7 dies, quan l’idoni és tenir-ne per a 10 dies, per tant, es fa palesa la necessitat de recuperar les reserves.

Major de 18 anys, més de 50 kg i estar sa

Els requisits per donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 kg i gaudir d’un bon estat de salut. No és necessari estar en dejú i cal portar un document oficial d’identitat. Els donants més joves (entre 18 i 40 anys) també es poden inscriure al Registre de Donants de Medul· la Òssia, aprofitant la mateixa extracció de la donació de sang.

 

A tota persona donant, se li ofereix una hora d’aparcament gratuïta o un bitllet d’autobús. Així com aigua i un Snack per a després de la donació.