EL PAVELLÓ DE CAN JOFRESA S’EQUIPA AMB INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL PER RETRANSMETRE LES COMPETICIONS ESPORTIVES.

PRESENTACIÓ DEL NOU SISTEMA DE RETRANSMISSIÓ DE PARTITS AMB INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL
Ajuntament de Terrassa
presentacióncamara

  Gràcies a l’impuls del Club Handbol Terrassa i la col·laboració de l’Ajuntament amb la Fundació UFEC la instal·lació del dispositiu donarà visibilitat a l’esport local. 

Terrassa, dimarts 2 de novembre del 2021

 El Club Handbol Terrassa és el primer club de categoria Nacional que disposa d’una càmera intel·ligent com aquesta, gràcies a la cessió de la Fundació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la instal·lació de l’Ajuntament de Terrassa. Un recurs per digitalitzar l’entitat esportiva terrassenca que possibilita la retransmissió de tots els partits jugats a casa dels seus 17 equips i una nova eina d’anàlisis tècnic pels seus 34 entrenadors.

  Intel·ligència artificial per retransmissions i entrenaments

 Es tracta de la darrera tecnologia en càmeres que funciona amb intel·ligència artificial, sense operador, o sigui, que funciona sola. Això permetrà al CHT retransmetre no només els partits de Handbol Terrassa Venfilter, l’equip sènior de categoria nacional, sinó tots els encontres que es realitzin a la pista coberta del pavelló de Can Jofresa. 

 A més a més, aquest sistema de producció automàtica d’esdeveniments també ofereix l’anàlisi tècnica per a la millora del rendiment esportiu i garantir una major monetització de patrocinadors. En definitiva, és una nova eina pels entrenadors del CHT que la podran fer servir en els seus entrenaments i, al mateix temps, una nova finestra per oferir a empreses col·laboradores i anunciants.

 De moment, està en període de proves, tot equilibrant el sistema per aprendre partit a partit els detalls del tipus de joc que es realitza a la pista i afinant, doncs, el millor seguiment de la pilota en joc. 

  EsportPlus.TV

 Així doncs, tots els partits del Club Handbol Terrassa jugats a casa es poden veure a la a la OTT de l’esport català EsportPlus.TV, que emet de forma gratuita i previ registre fins el dia 1 de desembre. Per veure els partits només cal inscriure’s en la mateixa pàgina web.

 Aquest és un projecte de digitalització que impulsa la Fundació UFEC amb la col·laboració de federacions i clubs esportius i ajuntaments de Catalunya i que vol crear un canal català de l’esport donant oportunitats de visibilitat a tota mena de disciplines esportives, minoritàries o no, i també de l’esport adaptat.

 Actualment, EsportPlus.TV ja ha equipat 30 instal·lacions esportives de Catalunya amb els dispositius d’intel·ligència artificial. La del Club Handbol Terrassa és la tercera en un club de handbol, però la primera de la categoria Nacional. La mateixa Fundació preveu que s’executi la instal·lació dels 70 dispositius restants per aquesta primera fase del projecte abans del 15 de novembre, amb la finalitat de donar cobertura a més de 1.200 esdeveniments esportius en directe cada cap de setmana.