Dotze persones del Club Handbol Terrassa estan actualment participant en cursos de formació de la Federació Catalana d’Handbol. Una formació que enguany compta amb el suport d’un patrocinador que els cobreix part del cost de la inscripció. Aquesta iniciativa forma part del Pla de Formació d’Entrenadors, que té per finalitat la millora continuada del Cos Tècnic del Club Handbol Terrassa.

Curs que s’imparteix a Terrassa
De fa ja dues temporades, el Club Handbol Terrassa ve demanant a la Federació Catalana d’Handbol poder ser seu d’una convocatòria del curs de monitor d’handbol Nivell 1. Tot i les dificultats per poder disposar de les hores de pista necessàries per portar-lo a terme a Terrassa, finalment, amb el Servei d’Esports de l’Ajuntament, s’ha pogut acordar un calendari que satisfaci les necessitats de FCH per poder realitzar-lo a la nostra ciutat.
Aquest curs convoca a persones de tot Catalunya i és una formació que consta d’una part teòrica, que es fa en línia: i una part més de pràctica, que es farà de manera presencial a la pista del pavelló de ZEM Can Jofresa durant el mes de juliol. En total són 4 mesos de formació, que van de mitjans de març a mitjans de juliol.

Entrenadors de Territorial, un nivell més elevat
Per aquelles persones que ja disposen del títol de monitor nivell 1 i volen portar equips en competicions de lligues catalanes de la Federació Catalana d’Handbol, el següent pas és obtenir el títol d’entrenador territorial. Enguany hi haurà també presència d’entrenadors del Club Handbol Terrassa a la convocatòria del curs d’entrenador territorial Nivell 2, que es porta a terme a Molins de Rei.

Un Pla de Formació per a l’Equip Tècnic
L’Handbol Terrassa disposa d’un pla de formació del cos tècnic adreçat tant a persones entrenadores com a delegades, que té en compte les necessitats de cada col·lectiu.
El Pla de Formació d’Entrenadors té com a objectiu consolidar un equip de persones, suficient en nombre i preparació, vinculades al Club i amb capacitat per assumir la direcció d’equips tant de l’entitat com d’escoles associades.
D’aquesta manera el club acompanya en la seva formació aquelles persones que volen millorar la seva preparació participant en cursos específics per desenvolupar habilitats tècniques, elevar la qualitat dels seus entrenaments o introduir canvis en la dinàmica de grup. I es tenen en compte també altres aspectes relacionats, com poden ser els primers auxilis i la nutrició.

Patrocini per fomentar la formació
Aquesta temporada el Club Handbol Terrassa ha aconseguit un patrocinador per subvencionar part del cost de la formació de membres del seu cos tècnic que participen en cursos de formació de la Federació Catalana d’Handbol. Un suport molt apreciat per tota la comunitat de l’Handbol Terrassa.