Club Handbol Terrassa centrarà els seus esforços en el talent propi

A la darrera Assemblea General Ordinària del Club Handbol Terrassa s’ha presentat el nou organigrama esportiu de l’entitat, on destaquen la incorporació de Xavi Esteban com a director esportiu del Club i la creació de quatre coordinacions (Sènior-Juvenil; Cadet-Infantil; Base).
Pel què fa el plantejament esportiu per la pròxima temporada 23-24 i les següents, l’objectiu principal és consolidar la base del Club per tal que vagi alimentant paulatinament els equips de categories superiors mitjançant una coordinació que prioritzi el talent intern i la cooperació entre els equips tècnics dels diferents equips. D’altra banda, s’ha aprovat els comptes de la temporada 2022-2023 i el pressupost corresponent a la 2023-2024.

Bon palmarès pel Club
El Club Handbol Terrassa tanca la temporada 22-23 on destaquen les següents fites: el Sènior Masculí A ha assolit la permanència a la categoria Primera Nacional; el Sènior Femení Ricardo i Montse també ha mantingut la permanència a Lliga Catalana; el Sènior Masculí Negre ha obtingut l’ascens a Primera Catalana; el Sènior Femení Negre s’ha proclamat campió de la Copa Federació; el Juvenil Femení ha disputat els sectors del campionat d’Espanya; el Juvenil Commagra ha estat subcampió del Top 4 de Primera Catalana; l’Infantil Masculí Instal3 ha estat 6è del Top 8 de Lliga Catalana.

Potenciar la base
L’objectiu de l’Handbol Terrassa per les properes temporades és consolidar la base del Club per tal que vagi alimentant paulatinament els equips de categories superiors mitjançant una coordinació que prioritzi el talent intern i la cooperació entre els equips tècnics dels diferents equips. Aquest objectiu es desenvoluparà amb diferents propòsits:

  • La difusió de la pràctica esportiva de l’handbol a la ciutat de Terrassa.
  • La formació de jugadores i jugadors a nivell esportiu i humà.
  • Establir una coherència de progressió dels aprenentatges segons categoria i moment evolutiu dels jugadors i jugadores.
  • Relativitzar la importància dels resultats segons fases de formació: d’ iniciació formativa (base), de desenvolupament (infantil i cadet) i competitiva (juvenil i sènior).
  • Fomentar el respecte pels altres, siguin persones jugadores, cos tècnic, sòcies, afició, àrbitres o rivals.
  • Promocionar el sentiment de pertinença vers el Club.

Nova estructura de la direcció esportiva
Per poder assolir aquest objectiu a llarg termini, s’ha creat una nova estructura de direcció esportiva al Club. Primer s’ha incorporat a la Junta dos perfils totalment esportius, Enric Romà i Jordi Blasco, exjugadors d’Handbol Terrassa i actual equip tècnic de l’equip de veterans. S’ha incorporat un nou director esportiu, en Xavier Esteban. D’aquesta figura pengen tres coordinacions: Sènior-Juvenil, Cadet-Infantil i Base. També es compte amb una figura de suport a la direcció esportiva. Totes les persones responsables d’aquest nou organigrama són membres del Club, excepte en Xavi Esteban.

Xavier Esteban
La seva responsabilitat serà marcar una línia esportiva transversal per a tots els equips de l’Handbol Terrassa així com distribuir els recursos de manera més eficient.
Xavier Esteban ha estat el Coordinador Esportiu del Club Handbol Castelldefels i entrenador de totes les categories del mateix club. Ha exercit de tècnic a la Real Federación Española de Balonmano i de formador a la Federació Catalana d’Handbol. Ha estat també seleccionador Juvenil i Cadet de la catalana. Esteban és entrenador titulat Mastercoach i EHF. Té una àmplia experiència com a entrenador des d’equips nacionals a base, en clubs com als següents: Handbol Gavà, Bm La Roca, CH Sant Esteve Sesrovires, Handbol Sant Vicenç i Barcelona.